23948sdkhjf

Dubbelvinst för Sweco

Ett omfattande arbete att rusta upp och modernisera järnvägen i Boråsområdet har påbörjats. Sweco har på kort tid vunnit två nya uppdrag där.

Under hösten 2022 kommer tågtrafiken i Västsverige att påverkas av planerade avstängningar kopplat till projekten Västlänken och Olskroken. Upprustningen och moderniseringen av järnvägen i Boråsområdet är nödvändig och måste färdigställas innan hösten 2022 då tågtrafiken kommer ledas om via Borås.

Trafikverket ska på utvalda delar byta ut spår, kontaktledningar och signalställverk samt införa fjärrstyrning. Sweco har fått uppdragen att ta fram bygghandling inför spårbytet mellan Herrljunga-Borås, samt ta fram förfrågningsunderlag för totalentreprenad inför spår- och kontaktledningsbytet på sträckan Borås-Varberg.

– De två projekten är viktiga pusselbitar för framtida järnvägstransporter i Västsverige. Vi står inför en spännande utmaning då uppdragen har en tight tidplan och det handlar om en lång järnvägssträcka på totalt 125 km, säger Jan Thulin, vd för Swecos järnvägsverksamhet.

I uppdraget ingår en rad olika kompetenser inom bana, signal, el och tele samt väg, bro, geoteknik, mätning, avvattning, miljö, trafikfrågor samt kalkyl, produktions- och masshanteringsfrågor. Swecos uppdrag kommer pågå fram till oktober 2019 för att vara helt klart för trafikering 2022.

Uppdragets värde uppgår till 66 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094