23948sdkhjf

De sätter egen säkerhetsstandard

Många av Asemblins arbetsplatser är farliga miljöer. Därför lägger företaget stor vikt vid arbetsmiljö, hälsa och säkerhet.

I byggbranschen är det vanligt att underentreprenörer, som installations- och serviceföretag, anpassar sig efter uppdragsgivarens arbetsmiljökrav. Det innebär att säkerhetsnivån varierar från projekt till projekt.

Som ett av Nordens största installations- och serviceföretag vill Assemblin dock sätta sin egen standard. På så sätt kan företagets medarbetare känna sig trygga med att Aseemblin månar om deras trygghet – oavsett uppdragsgivare.

– Vi arbetar säkert eller inte alls. Det är självklart för mig, och måste vara det för oss alla i alla situationer, oberoende av omständigheterna. Som arbetsgivare måste vi sätta vår egen nivå och standard. Det är vi skyldiga våra medarbetare, säger Mats Johansson, koncernchef och vd på Assemblin.

Den 6-10 maj genomförs Assemblin Hälso- och säkerhetsvecka på alla Assemblins orter i Sverige, Norge och Finland. Veckans syfte är att höja medvetenheten kring arbetsmiljö, hälsa och säkerhet och att hitta nya sätt att arbeta förebyggande med dessa frågor.

Aktiviteterna anpassas efter varje filials behov och önskemål och består bland annat av skyddsronder, utbildningar, riskbedömningar, krisövningar, workshops och mycket annat.

– Vår Hälso- och säkerhetsvecka är årets viktigaste vecka. Då fokuserar vi fullt ut på vår arbetsmiljö och påminner varandra om att arbeta säkert. Vi har ett systematiskt arbetssätt med bra verktyg och hjälpmedel som hjälper oss att göra rätt, men utan rätt inställning och attityd gentemot säkerhet kommer vi ingenstans, säger Mats Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078