23948sdkhjf

De ska driftsäkra kulturhuset och teatern

Schneider Electric har fått i uppdrag av Stockholms stad att modernisera el, VVS och ventilation i Kulturhuset och Stadsteatern i Stockholm.

För många är Kulturhuset och Stadsteatern en självklar mittpunkt i Stockholm. Schneider Electric har fått förtroendet att bistå Skanska i renoveringen av fastigheten.

Uppdraget är att säkerställa att lokalerna blir driftsäkra, hållbara och funktionella. Tillsammans med Stockholms stads fastighetskontor och Stockholms Stadsteater AB har de enats om en renovering som omfattar utbyte av installationer för el, VVS, ventilation, förbättrad brandsäkerhet och sanering av miljöfarliga ämnen.

– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att tillsammans med Skanska utföra en samverkansentreprenad till en sådan viktig byggnad som Kulturhuset där det ställs extra höga krav på hållbarhet, funktion och driftsäkerhet, säger Tomas Bäckstadi, regionschef på Schneider Electric.

Schneider Electric ska leverera sin IoT-plattform, EcoStruxure Building Operation, för att koppla upp fastigheten och skapa förutsättningar för smart och säker styrning och automation. Plattformen kommer bland annat kunna styra och reglera byggnadernas värme, ventilation och kyla för att maximera energieffektiviteten och inomhusklimatet.

Renoveringsarbetet inleds inom kort med målsättningen att Kulturhuset och Stadsteatern ska stå klara och återinflyttade sommaren 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094