23948sdkhjf

Ljuddämpade diamantklingor med låg vibrationsnivå

Kapning av betong och andra byggnadsmaterial med diamantklingor framkallar höga och vinande ljud som ofta uppfattas som mycket störande av omgivningen. Flexovits diamantklingor Industrial Line Silent har mycket låg ljudnivå och är lämpade för användning i ljud- och bullerkänsliga områden eller då man vill uppnå förbättrad arbetsmiljö på till exempel byggarbetsplatser.

Läs också: Nya slipduksrullar och –ark för handslipning

Silent-klingorna har en sandwichkonstruktion med ett specialutvecklat högabsorberande material som dämpar svängningarna i stambladet vilket minskar ljud- och vibrationsnivån.

Klingan är även försedd med patentsökta urtag mellan segmenten som har en speciell utformning vilket gör att inga luftströmmar bildas och därmed elimineras det höga och vinande ljudet vid kapning och sågning.

Industrial Line Silent, med 230 mm diameter, är avsedd för kapning och sågning i betong med vinkelslip. Denna klinga minskar ljudnivån med upp till tre gånger jämfört med konventionella klingor, uppger Flexovit. För sågning och kapning av diverse byggnadsmaterial med bordsåg finns Industrial Line Silent med 350 mm diameter, som ger upp till åtta gånger lägre ljudnivå, enligt företaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063