23948sdkhjf

Investerar i onlinesystem till såglinje

HewSaw Sverige har valt Intellinova Parallel EN för att övervaka en såglinje på VIDA Wood Nössemark.

Sågverksindustrin har gjort stora tekniska framsteg under de senaste tio åren. Såglinjer är ett av de områden där repeterbarhet och kvalitet är extra viktigt. Huvudprioritering är att maximera sågutbytet ur varje timmerstock och säkerställa att alla trävaror har samma kvalitet.

HewSaw Sverige, ett dotterbolag till Veisto Oy som är en ledande tillverkare av sågmaskiner, har installerat en såglinje hos VIDA Wood Nössemark. VIDA Wood tillverkar och säljer byggnadsvirke och brädor över hela världen.

För att upprätthålla hög kvalitet i VIDA Woods produktion kontaktade HewSaw SPM Instrument för att hitta en tillståndsövervakningslösning med fokus på datakvalitet och Industri 4.0 för att matcha sina högteknologiska produkter.

Valet föll på Intellinova Parallel EN som är det senaste och mest avancerade online-systemet från SPM Instrument, bestående av sexton parallella kanaler som ger hög prestanda och flexibilitet när det gäller mätkonfiguration.

Systemet är förberett för Industri 4.0, och erbjuder flera kommunikationssätt via REST API och OPC UA, vilket möjliggör integration i kundens styrsystem. Systemet kompletteras med tjugosex DuoTech-accelerometrar och åtta temperaturtransmitters. DuoTech förenar vibrations- och stötpulsmätning i en enda sensor.

Genom att kombinera onlinesystemet och accelerometrarna kan kunden dra full nytta av SPM:s HD-teknologier för konditionsmätning, som ger långa varningstider vid nedsatt mekanisk kondition.

- Installationen hos VIDA Nössemark är en pilotanläggning för oss där vi tillsammans med VIDA ser fram emot att lära oss ännu mer om hur vi ska kunna kontrollera vår sågmaskin. Vi på HewSaw har bestämt att lyfta nivån ytterligare på våra installationer och som ett led i detta att bli mer processorienterade med SPM lagerövervakningssystem, säger Claes Backlund, vd för HewSaw Sverige.

Installation och driftsättning av systemet utförs av SPMs servicetekniker under våren. Lösningen kommer att innehålla en tillståndsövervakningstjänst från SPM där försämrat driftläge rapporteras till kunden via webbportalen SPM Servicenet. Personal från kunden kommer också att delta i en grundläggande kurs i tillståndsövervakning vid SPM Academy samt en systemspecifik träning på plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39