23948sdkhjf

Monitorerar luftförlust i pneumatiska system

Emersons nya flödesgivare Aventics AF2 övervakar kontinuerligt luftförbrukningen i pneumatiska system, vilket möjliggör snabb åtgärd vid läckage och förhindrar därmed hög kostnad och maskinhaveri. Användaren kan därmed också leva upp till Energistyrningsstandarden DIN ISO 50001.

Sensorn är lämplig för användning inom många industrier som vill att styra och optimera sin energianvändning, uppger Emerson.

Enheten registrerar flödeshastigheten och tryckluftsförbrukningen i ett system och skickar en signal till operatören när förinställda nivåer överskrids. En OLED-display (Organic Light Emitting Diode) visar all relevant drifts- och diagnosdata. Flödesgivaren är tillgänglig som en NO- (normalt öppen) och NC- (normalt sluten) version. Analoga utgångar kan växlas med en signal från 4 till 20 mA.

En annan möjlighet till kommunikation är sensorns IO-Link-förmåga och Ethernet-gränssnittet. OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) och MQTT (Message Queuing Telemetry Transport), är de föredragna kommunikationsprotokollen för industrin 4.0. Dessa är integrerade i AF2-sensorn. Dessutom har AF2 en webbaserad instrumentpanel som visar realtidsdata för användarna.

Installationen är enkel, lovar Emerson, och då sensorn är liten kan den installeras i trånga utrymmen. Aventics AF2 levereras förkalibrerad tillsammans med sitt filter. Dessutom kan sensor-filterkombinationen konfigureras i vilken underhållsenhet som helst.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078