23948sdkhjf

Xylem inviger ny testanläggning

Xylem har byggt en testanläggning i Emmaboda för torrt uppställda avloppsvattenpumpar.

Vattenteknikförretaget Xylem, som utvecklar teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar, har investerat i en testrigg för stora avloppspumpar vid produktionsenheten i Emmaboda. Anläggningen testar torrt uppställda avloppspumpar i horisontella och vertikala installationer och förser kunderna med detaljerad och exakt prestandadata för den unika applikationen.

Aktuellt just nu är att testa en order på fyra Flygt CZ3800 pumpar, torrt horisontellt installerade. Flygt 3800 är de största avloppspumparna i Xylems portfölj. Kunden, som är från en större kommun i USA, kommer nu på besök för att testa sina pumpar i anläggningen. Pumparna skickas sedan över Atlanten för installation.

Testriggen innebär flera fördelar. Nu effektiviseras processen runt det så kallade Whitness-testet, som är ett test där kunden är med och noggrant kontrollerar sin nya pump. Tidigare transporterades pumpen till en befintlig testrigg i USA eller till en tredjepartsleverantör för detta test. Nu görs testet i Emmaboda, vilket kortar leveranstid och minskar miljöpåverkan då pumpen inte behöver transporteras i onödan.

- I Emmaboda har vi under många år kunnat testa stora dränkbara pumpar i våta installationer och det har gjort det möjligt för kunden att mäta resultat i realtid för att få fakta som bekräftar deras köp, säger Benny Moline, produktionsingenjör.

Den nya testanläggningen ger även fördelar för Xylems forsknings- och utvecklings arbete. Genom att använda prestandadata från testanläggningen bidrar detta bland annat till utveckling av bland annat hydrauliska konstruktioner. Xylems kunder har ofta specifika krav utifrån standarder. 

- Den aktuella leveransen med CZ3800-pumpar har 100 cm (40") sug- och 80 cm (32 ") utloppsflänsar. Bara storleken på rörledningarna har krävt att vi bokstavligen byggt ut vår produktionsanläggning för att säkerställa tillräckligt med utrymme för rördragningarna som krävs för att få ett rättvisande testresultat. Pumparna behöver 140 000 liter flöde per minut. För att kunna hantera denna flödeshastighet var det avgörande att bygga denna anläggning, tillägger Lars-Göran Nilsson, VP Operations.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1