23948sdkhjf

Cyberangreppets effekter ännu kännbara

Snart tre veckor efter cyberattacken mot Norsk Hydro pågår ännu arbetet med att återställa alla datasystem på företaget. Företaget har uppdaterat läget den 5 april.

Norsk Hydro har den 5 april gjort ännu en uppdatering på sin hemsida om läget efter attacken natten till den 19 mars. Där skriver de bland annat så här:

När det gäller produktionen är de flesta verksamheterna tillbaka till normala eller nära normala nivåer. Cyberattacken har dock orsakat förseningar inom vissa administrativa processer, som system för rapportering och fakturering.

- Processen att återhämta sig säkert från denna sofistikerade attack är komplicerad och tidskrävande. Vi gör bra framsteg, men det tar tid att komma tillbaka till normal IT-verksamhet, säger Hydros ekonomichef Eivind Kallevik.

Produktionen av formpressad aluminium, som drabbades hårt av virusgreppet, är nu tillbaka nästan fullt ut, men fortfarande varierar det mycket från fabrik till fabrik. Ingen större skillnad alltså mot den 1 april, då Norsk Hydro lade ut den förra uppdateringen.

Produktionen i de tre affärsenheterna Extrusion Europe, Extrusion North America och Precision Tubing har i genomsnitt nått upp till 90 procent av normal kapacitet. Building Systems-enheten är däremot återställd bara till 75 procent.

Energiproduktionen fungerar normalt liksom Bauxite & Alumina. Primary Metal och Rolled products, men fortfarande med en högre grad av manuell drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125