23948sdkhjf

Vägunderhåll i fyra år till

För Trafikverkets två driftområden Västra- och Södra Skaraborg kommer Svevia att fortsätta utföra vägunderhållet under ytterligare fyra år.

– Den mest trafikerade pulsådern genom driftområde Västra Skaraborg är E20 som också har de högsta kraven när det gäller åtgärder för vintervägunderhåll. Området har också en stor expansionskraft vilket gör det extra intressant att med driftkontraktet ha en långsiktig närvaro på marknaden för väg- och markentreprenader, säger Mattias Svedberg, Svevia

En stor del av Trafikverkets drift- och underhållsuppdrag handlar om att utföra åtgärder som gör att vägkonstruktionerna håller långsiktigt. Under sommarsäsongen utförs löpande vägunderhåll som till exempel att laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken, kantstolpar, viltstängsel och underhålla diken och trummor så att vatten kan rinna undan.

Under vintersäsongen innebär kontrakten att snöröja, halkbekämpa och göra vägarna säkra och framkomliga. För att kunna sätta in rätt åtgärder vid rätt tidpunkt har Svevia jourverksamhet dygnet runt under hela vintersäsongen

När de nya kontrakten träder i kraft utökas driftområdesgränserna så att de även omfattar delar av tidigare driftområde Skövde. Förändringarna träder i kraft från och med den 1 september när de nya kontrakten startar.

De två kontrakten omfattar totalt 2745 kilometer väg och är tillsammans värda cirka 80 miljoner kronor per år.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081