23948sdkhjf

Startar forskningsprojekt inom datadrivna system

Ett licentiatprojekt inom området datadrivna system och BI, Business Intelligence, har startats.

Bakom satsningen står Sigma Technology Solutions och IoTaP, Internet of Things and People, vid Malmö universitet. Internet of Things and People är ett forskningscenter som undersöker hur man kan göra Internet of Things nyttigt och användarvänligt.

Tanken med det tre år långa licentiatprojektet inom företagsforskarskolan Datadrivna system är att sammanföra vetenskap och näringsliv. Sigma Technology Solutions kommer att bidra med erfarenhet inom BI och dataanalys och agera som affärsfrämjande kraft genom mentorskap och nätverksaktiviteter för studenter.

Projektet är delvis finansierad av KK-stiftelsen.

Gustav Erling har gått från att jobba med mjukvaruutveckling till att vara data- och analysspecialist på ledande telekomföretag. Nyligen har han bland annat lett ett projekt som handlade om att hjälpa ett mjukvaruutvecklingsföretag med över 500 anställda att införa ett datadrivet arbetssätt. Gustav Erlings yrkeserfarenheter i kombination med hans kunskaper om big data och maskininlärning gjorde honom till den perfekta kandidaten för det uppdraget.

Under de tre åren som licentiatprojektet omfattar kommer han att kombinera forskning med konsultuppdrag på Sigma Technology Solutions. Programmets vetenskapliga fokus är datadrivna system och beslutsfattande i analysvärdekedjan.:

– I dagsläget använder många organisationer dataanalys som en stödfunktion. Inom den närmaste framtiden kommer både data och analyser emellertid att spela en mer central roll inom affärsutveckling, säger Robert Åberg, enhetschef för Software Design & Digital Services på Sigma Technology Solutions.

Han fortsätter:

- Enligt Gartner kommer 80 procent av alla organisationer att ha investerat i utveckling av dataförståelse 2020. Vi är övertygade om att ett samarbete med IoTaP är ett bra sätt att förbereda oss själva och våra kunder inför denna förändring.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141