23948sdkhjf

Heldag om informations- och cybersäkerhet

”Management och kultur - att få med sig medarbetarna” är temat för årets SIS Informationssäkerhetsdag 28 maj.

Informations- och cybersäkerhet är som hetast just nu. Företag och organisationer i alla storlekar berörs. Allt för ofta kan vi läsa om attacker, läckor och brister i hanteringen av vår tids hårdvaluta – information. Nu senast var det aluminiumtillverkaren Norsk Hydro som utsattes för ett cyberangrepp.

Under SIS Informationssäkerhetsdag den 28 maj delar experter och sakkunniga med sig av råd och erfarenheter kring deras arbete med informationssäkerhet och cybersäkerhet. Hur hindrar man katastrofen från att bli verklighet? Hur arbetar man förebyggande? Hur får man med sig medarbetarna på resan?

Att få alla medarbetare att dra åt samma håll, att öka förståelsen varför det är viktigt att skydda informationen och vad som kan hända om det inte görs, det är vad SIS Informationssäkerhetsdag 2019 handlar om.

Maria Holmström Mellberg, jurist hos Cirio Advokatbyrå AB, berättar om vad som inte får missas vid en upphandling. Erika Malmberg, med erfarenhet från Ekobrottsmyndigheten och IT-världen, förhindrar numera att händelserna uppkommer, istället för att utreda dem.

Åke Holmgren, chef för avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet hos MSB, kommer att prata ur ett övergripande perspektiv och berätta om vad MSB gör kopplat till systematiskt informationssäkerhetsarbete och standarderna i 27000-serien. Jan-Olof Andersson, informationssäkerhetschef och dataskyddsombud på ICA Sverige AB talar om hur vi håller koll på informationssäkerheten och dataskyddet.

Maria Hollinger, koncernsäkerhetschef och informationssäkerhetschef,på Länsförsäkringar AB, berättar hur de har fått med sig medarbetarna i säkerhetsarbetet. ”Vi har aldrig vetat så lite som vi gör idag!” är rubriken på Gustaf Josefsson Tadaas föreläsning. Han är futurist, entreprenör och en av Sveriges mest anlitade talare inom trender och teknologi.

SIS Informationssäkerhetsdag är ett heldagsevent på plats i SIS Conference Centre vid Torsplan, Stockholm. Antalet platser är begränsat, så säkra din plats idag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093