23948sdkhjf

Förvärvar verksamhet i tre länder

Caverion förvärvar Maintpartner Group AB, inklusive dotterbolagen i Finland, Polen och Estland.

- Det är utmärkt att bli en del av ett företag som specialiserar sig på industriunderhåll. Dessa två enheter utgör en stark aktör inom industriunderhåll och betjänar olika industrier i större utsträckning och mer diversifierat. Företagens digitala lösningar kompletterar varandra. Och personalen får ett bredare utbud av karriärmöjligheter, säger Maintpartners koncernchef Pasi Tolppanen.

Maintpartners kundavtal i Finland, Polen och Estland och deras ansvarsförbindelser förblir oförändrade och övergår till Caverion efter att transaktionen har godkänts av konkurrensmyndigheten. Kundservice och arbete på anläggningar fortsätter som tidigare, också i Sverige.

Maintpartner fokuserar på underhåll och tjänsteproduktion inom energi-, kemisk, metall-, livsmedels- och tillverkande industrin. Verksamheten hade cirka 1 500 anställda 2018.

Företagsförvärvet kompletterar Caverions kunnande inom industriunderhåll och tjänster samt utveckling av digitala lösningar. Det kommer också att utvidga Caverions geografiska omfattning och öka antalet kunder inom olika industrier.

- Transaktionen ligger i linje med vår Fit for Growth–strategi och förstärker vår tjänsteverksamhet. Divisionen Industrial Solutions är nu redo för tillväxt. I och med förvärvet går vår industriverksamhet nu allt mer i riktning mot tjänster vilket gör oss en stor aktör på den finska marknaden, säger vd Ari Lehtoranta vid Caverion.

Maintpartner Groups svenska dotterbolag Maintpartner AB ingår inte i affären. Maintpartner AB:s verksamhet förblir därför oförändrad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.547