23948sdkhjf

Inviger nytt kompetenscenter

SKF inviger ett nytt kompetenscenter i Göteborg. Centret ska stötta svensk industri med nya digitala tjänster för att påskynda utvecklingen mot Industri 4.0.

– Genom att samla olika kompetenser och använda ny teknologi vill vi göra vår kompetens mer tillgänglig för våra kunder för att öka konkurrenskraften i svensk industri, säger Marcus Jennerholm, Business Development Manager på SKF.

Företagets nya kompetenscenter kallas Rotating Equipment Performance Center, REP-Center, och är ett av det första i sitt slag i världen.

– Vi kommer att öppna fler liknande center i världen där detta kommer att vara modell.

Bakgrunden är det snabbt växande intresset inom industrin för en mer datadriven produktion. Med hjälp av ny teknik kan man idag mäta och analysera data från produktionsprocesserna i en helt ny omfattning.

– Det här innebär stora möjligheter för våra kunder att bli effektivare i sin produktion och samtidigt sänka sina underhållskostnader. Intresset är stort, men vi ser samtidigt att många tycker det är svårt. SKF har många års samlad spetskompetens som vi nu vill göra tillgänglig för fler kunder.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125