23948sdkhjf

Hårt slit efter branden

ONE Nordic arbetar fortfarande med att åtgärda den förstörda nätstationen och de skadade kablarna efter branden i Smygehamn den 26 februari.

Samtliga hushåll återfick elen på kvällen den 27 februari med hjälp av reservelverk och omkopplingar av nätet. Som mest har ONE Nordic haft sex stora reservelverk i drift för att generera el till de drabbade kunderna.

Dubbla kranbilar har skött tankningen av dessa, tre gånger per dygn. Den utbrända stationen har blivit sanerad så att ONE Nordic kan arbeta vidare för att flytta över kabelförbanden till en temporär nätstation som placerats vid sidan om den utbrända.

För att kvalitetssäkra befintliga högspänningsförband har ONE Nordic haft dubbla kabelbussar på plats och genomfört kabeldiagnostik på de sträckor de misstänkte vara skadade. Resultatet av detta är att 1 500 meter ny högspänningskabel ska förläggas för att ersätta den gamla som förstörts under haveriet.

Just nu är högspänningsnätet åter i drift och reservelverken står stand-by. ONE Nordic har sex maskinlag ute som fortsätter med att förlägga kabel så att reservmatningen kan återskapas. Personalen har fått slita även den gångna helgen.

- Jag tycker ONE Nordic gör ett jättebra jobb och de arbetar hårt och snabbt för att lösa problemet. Tittar jag på resultatet och ONE Nordics insats så kan de bara få med beröm godkänt, säger Mats Andersson, Director Regional Gri, E.ON Energidistribution AB.

ONE Nordics vd, Jonas Arvidsson, är också nöjd:

- Ännu en gång visar vi vår styrka när våra kunder behöver det som mest. Stort tack till alla er som har krigat på plats – både våra egna medarbetare och alla våra underentreprenörer som har ställt upp på ett föredömligt sätt!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11