23948sdkhjf

Användarvänliga processensorer

På Baumers nordiska utvecklingsavdelning arbetar tio ingenjörer med att utveckla processensorer till kunder över hela världen. När de sätter igång att utveckla helt nya produkter är nyckelkunderna ofta med på ett hörn.

– De kan berätta för oss vad som är ”need to have” och vad som skulle vara ”nice to have”. Det ger oss ovärderlig kunskap, säger Mikkel Hansen, försäljnings- och marknadschef på Baumer. 

Ett resultat av samarbetet är Combilyz AFI – en konduktivitetsmätare i CombiSeries, som är sensorer för mätning av tryck, temperatur och konduktivitet. AFI kan användas vid CIP-rengöring för att visa när exempelvis produkt, vatten eller lut körs genom systemet. Det går att konfigurera displayen så att den visar, med formuleringar som operatören själv väljer, var i processen systemet befinner sig. Det ger trygghet för operatören, hög säkerhet samt mindre spill. 

– I en stor produktionshall kan det spara många steg och mycket tid om man slipper att gå bort till en display för att läsa av de aktuella värdena, och i stället via en färgändring eller blinkning på långt avstånd blir uppmärksammad på eventuella problem i processen. 

Baumer anstränger sig också för att göra produkterna så universella som möjligt, så att samma typ av sensor kan konfigureras till olika mätområden och därmed användas i flera olika processer i en anläggning. Samma mjukvaruplattform används till alla processensorer, så det är enkelt för användaren att konfigurera de olika sensorerna för den aktuella applikationen.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083