23948sdkhjf

Dags för Underhållstekniskt Forum

Den 14 mars arrangerar Riksorganisationen Svenskt Underhåll åter ett seminarium om underhållsteknik.

Det blir ett heldagsprogram som innehåller allt från arbetet med att få till underhållsarbetet i vardagen till den framtida utvecklingen av ett ”smart underhåll”. Ett axplock från konferensprogrammet:

Jeanette Ögren, SCA Underhåll pratar om effektivare beredning och schemaläggning. En bra beredning och schemaläggning är en förutsättning för att skapa en effektivare underhållsverksamhet. Studier visar att planerade arbeten kan utföras på halva tiden jämfört med oplanerade. Jeanette Ögren presenterar hur arbetet kan underlättas med hjälp av högre grad av visualisering, med stort fokus på hur arbetet ger en ökad effekt i vardagen. Det ges även praktiska exempel på hur underhållsresurserna kan användas optimalt.

Göran Högberg, NEVS, talar om underhållssystem. En hög driftsäkerhet förutsätter att det finns ett underhållssystem som kan hålla ordning på alla aktiviteter och resurser som behövs för att utföra ett effektivt underhåll. Inte minst alla data som matas in i underhållssystemet.

Roger Persson, Volvo Powertrain tar upp vikten av att välja rätt smörjmedel. Genom att välja rätt smörjmedel och smörja med rätt intervall kan man minska risken för haveri och därigenom undvika produktionsstopp och intäktsbortfall. En spännande resa in i maskinelementens fascinerande värld utlovas.

Martin Johansson, Volvo Cars, talar om framtidens underhåll i smarta fabriker. Genom att använda uppkopplade sensorer och spårbarhet för en viss reservdel, samt överföra information inom produktionen, är det möjligt att effektivisera underhållet. Insamling och analys av data från olika delar i produktionsprocessen ger en god förståelse för kopplingen mellan underhållsinsats och nytta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109