23948sdkhjf

De blir ett komplett rörcenter

Industrihydraulik Sweden blir Parker Hannifins första svenska ”Complete Piping Solution-center”.

Industrihydraulik Sweden AB har verksamhet i Arboga, Västerås och Östhammar. Som CPS-center kommer Industrihydraulik att designa, bygga, installera och testa kompletta rörsystem för hydraulik.

Efterfrågan på allt mer komplicerade hydrauliska rörsystem ökar. Maskinerna blir allt större och mer produktiva vilket sätter större press på tillverkarna vad gäller kostnader, utrymmesbesparingar och säkerhet. Rörsystem används i många olika hydrauliska applikationer såsom industri, olje- och gasindustri, fordons- och skeppsbyggnad samt vindkraftsinstallationer.

Industrihydraulik har utrustning för att göra system i dimensioner med en yttre diameter från 6 mm och upp till 170 mm. Till detta används Parkers anslutningar för rör, från EO-2 till F37 Parflange och flänsar som alla ger ett garanterat bra och jämnt monteringsresultat. Ingen av dessa kopplingssystem kräver svetsning, vilket är en fördel då kraven på täthet är stor och tillgången på kunniga svetsare numera är en begränsning.

Industrihydraulik är certifierad distributör av Parkers program med hydraulik. Det innebär allt från cylindrar och hydraulmotorer till ventiler och styrsystem och stödjande komponenter som slangar, kopplingar, kylare och filter. Man driver också ParkerStore som är komponentförsäljning över disk, samt att det finns Parkers Hose Doctor, en rullande hydraulikverkstad som kan göra reparationer i fält.

– Vi har lång erfarenhet att arbeta med Parker och Parkers produkter inom hydraulik. Med det stöd och den utbildning vi fått från Parker inom röranläggningar för hydraulik känner vi att vi kan ge våra kunder ännu bättre service, säger Conny Stolpe, vd på Industrihydraulik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062