23948sdkhjf

Nytt samarbete för fler tvillingar

ABB och Dassault Systèmes startar ett globalt samarbete för att erbjuda kunder inom digitala industrier en portfölj med programvarulösningar med allt från produktlivscykelhantering till lösningar för ”asset health”.

Samarbetet kombinerar de digitala lösningarna i ABB AbilityTMmed plattformen 3DEXPERIENCE från Dassault Systèmes. I och med detta samarbete kommer ABB att utveckla och tillhandahålla kunderna digitala tvillingar.

Företagen kommer stegvis att fokusera på fabriksautomatisering och robotteknik, automatisering av processindustrin liksom elektrifieringslösningar för smarta byggnader. De första gemensamma lösningarna visas upp vid industrimässan Hannover Messe i Tyskland 1–5 april 2019.

– Detta revolutionerande samarbete kommer att leda till att våra kunder kan bli ledande inom innovation och tillväxt, det kommer på ett fundamentalt sätt omvandla hela deras värdekedja så att de kan dra nytta av de enorma möjligheterna den industriella digitaliseringen ger. Tillsammans erbjuder vi en öppen digital totalportfölj – från digitala tvillingar till asset health – som ger våra kunder konkurrensfördelar som bygger på vårt kombinerade erbjudande, vår domänexpertis och vår globala räckvidd, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109