23948sdkhjf

Emerson förbättrar sitt beslutsstöd

Emersons har släppt en ny version av sitt beslutsstödssystem AMS Device Manager.

AMS Device Manager förbättrar anläggningars tillförlitlighet genom att organisera data för mer proaktiv hantering av fältutrustning. Nya inbäddade verktyg gör det möjligt att upprätta strukturer över bland annat anläggningens utrustning och driftvarningar. Det ger bättre beslutsstöd.

Emersons erfarenhet är att många anläggningar kämpar med att hantera tusentals enheter i komplexa och ofta föråldrade anläggningsstrukturer med hjälp av långa, oorganiserade listor som gör det svårt att hitta och identifiera kritiska enheter.

Utan att ha enheterna anordnade efter zon, tillgång, enhet eller annan kategori har arbetslagen visserligen tillgång till tillståndsdata men liten inblick i var en felaktig enhet finns eller hur det påverkar produktionen. Att skapa eller omorganisera denna struktur brukade vara en tidskrävande, manuell process som få organisationer hade tid eller resurser till.

När AMS Device Manager kom blev det ett verktyg för att konfigurera hela system automatiskt, inklusive inställning av tillståndsövervakningsutrustning och upprättande av anläggningsstrukturer. Med en korrekt beskriven anläggningsstruktur kan underhållsteam lättare visualisera enhetsdata så att de bättre kan utvärdera tillståndet hos varje del av anläggningen. Detta är särskilt användbart vid exempelvis underhållsstopp.

Underhållsteam har ofta svårt för att skilja kritiska varningar från irrelevanta varningar. Med den uppdaterade AMS Device View - som är det webbbaserade gränssnittet för AMS Device Manager – kan underhållsteamen placera och övervaka enheter i separata projektpaneler, och därigenom undvika att panelen översvämmas av andra varningar.

Den senaste versionen av AMS Device Manager ökar också säkerheten med automatisk låsning av enheter. Företaget kan förhindra obehöriga ändringar av enheter. Anpassningsbara mjukvarubaserade lås kan aktiveras för utvald personal för specifika tidsintervall. När den tiden har gått återlåser systemet automatiskt enheterna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11