23948sdkhjf

Smidig arbetspall

Fallolyckor är en av de vanligaste arbetsplatsolyckorna och även fall från låg höjd kan ge svåra skador. För att förbättra säkerheten vid arbete på höjd gäller det att ha rätt utrustning. Nu lanserar WIBE Ladders arbetspallen 5000R+. 

Tack vare att pallen har ett räcke ökar säkerheten och den blir därmed godkänd som ”Bra Arbetsmiljöval” - en märkning som står för säkrare stegprodukter. Räcket gör att användaren står säkert utan att tappa balansen eller riskera att kliva ner på fel sida av arbetspallen.

Pallen har samma lutning som en vanlig trappa vilket gör den extra säker och bekväm att klättra på. Samtliga steg mäter 250 mm x 425 mm och har ett grovt dubbelriktat halkskydd. Baksidan är nästan helt rak, så pallen går att ställa nära arbetsområdet. Det ger ökad säkerhet eftersom användaren inte behöver sträcka eller luta sig för att komma åt.

Pallen finns sedan tidigare i ett utförande utan räcke och precis som förlagan så blir den nya arbetspallen mycket kompakt när den fälls ihop. Räcket fälls lätt ner och den tar därmed liten plats vid förvaring. Handtaget på sidan gör den smidig att bära och den kraftiga aluminiumprofilen ger stabilitet utan att göra arbetspallen tung.

Pallen lämpar sig både för den professionella hantverkaren samt för arbete inom service, lager, industri eller butik där man klättrar mycket och behöver en produkt som är lätt att förvara och flytta. Den kommer i tre olika höjder, med en plattformshöjd mellan 68 cm och 113 cm.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078