23948sdkhjf

Världspremiär för holografisk AI-mässvärd

På två mässor i Mölndal i mars används för första gången i världshistorien en holografisk mässvärd byggd på en artificiell intelligens.

Mässvärden Hewo kommer att finnas i entrén till mässorna Advanced Engineering & Elektronik på nyöppnade Åbymässan den 27-28 mars. Hewo ska bland annat förenkla besökarnas navigering i mässhallen genom att svara på direkta frågor. Hologrammet presenteras av företaget Suteki.

Ordet hologram förekom i svensk media för första gången redan 1966 och då innebar holografi en avancerad form av fotografi. På senare år har holografin utvecklats till att innefatta även storskaliga laservarianter uppbyggda av halvledarteknik. Hologrammen kan visa 3-dimensionella bilder av objekt med absolut precision som kan beskådas utan ytterligare hjälpmedel.

Detta är precis vad som kommer att ske under Easyfairmässorna Advanced Engineering och Elektronik. Då kommer den holografiska agenten Hewo att finnas på plats. Det är första gången som Hewo används för just detta ändamål, men möjligheterna är oändliga, enligt Suteki. Inom industrins olika sektorer kan hologramlösningar användas med fördel.

- Ett case jag vill lyfta fram som exempel är när Hewo används av en kund till oss som ett komplement till deras support. Hewo kommer aldrig att kunna ersätta supporten helt, men avlastar avsevärt. Hewo är omättlig på information och tankas upp med tekniska detaljer som kan vara svåra för en vanlig person att minnas, säger Chris Andersson, AI-specialist på Suteki.

Han fortsätter:

- Ett annat användningsområde inom industrin är bildigenkänning. Man kan visa upp en skada på en maskin till exempel, som Hewo känner igen och hjälper dig vidare. Vi på Suteki tror att 80 procent av alla företag kommer att använda sig av AI i någon form inom 10 år.

Suteki är en av talarna i seminarieprogrammet och kommer även att finnas tillgängliga under hela mässan för att följa upp frågor och funderingar.

Easyfairs mässa Advanced Engineering är en mötesplats för utveckling och effektivisering av morgondagens högteknologiska industri och ingenjörskonst. Parallellt under samma tak arrangeras den tillsammans med Elektronik, en mötesplats för elektronikbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156