23948sdkhjf

Oljefri skruvvakuumpump

Atlas Copco introducerar en ny skruvvakuumpump, DHS 065-200 VSD+, med lägre livscykelkostnader, mindre energiförbrukning och enklare underhåll.

Pumpen är oljefri, byggd för snabba cykler och kontinuerlig drift, som passar särskilt bra för känsliga applikationer inom vakuumtorkning, papperskonvertering och elektronik- och livsmedelsindustrin. Pumpen kräver varken vatten- eller oljeavkylning och avger inga oljeföroreningar, inklusive oljeaerosoler, till den omgivande luften.

Den har ett minimalt klimatavtryck, lovar Atlas Copco, och är certifierad enligt ISO 8573-1 Klass 0. En variabel skruvdesign kombinerad med få och robusta delar bidrar till att öka pumpens effektivitet och minskar kostnaderna för underhåll. Det ljuddämpande och robusta höljet säkerställer en tyst och vibrationsfri drift, även på pumpens högsta varvtal.

Eftersom pumpen är oljefri så avger den inga oljeföroreningar till den omgivande luften. Det skapar en renare och säkrare arbetsmiljö. Möjligheten till fjärrövervakning och kontroll gör att pumpen lämpar sig för industriella applikationer.

Pumpen är utrustad med ett avancerat styrsystem, MK5 Elektonikon, som gör det möjligt att integrera vakuumpumpen i intelligenta digitala nätverkssystem. Användaren får då uppdaterad information om drifttimmar och stillestånd, varningar och felmeddelanden för att nämna några exempel.

Lagren och drivremmen är de enda delarna som behöver bytas ut. Lagren nås enkelt då höljet snabb kan lyftas av när de inre delarna behöver bytas. Drivremmen kan bytas av kunden själv på under 30 minuter. 

 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109