23948sdkhjf

Armaturföreningen ångar på

Ånga är ett viktigt verktyg för många företag, men det kan vara svårt att ha all kunskap inhouse. Den som vill utbilda sig kan gå en kurs i Armaturföreningens regi.

Armaturföreningen är en branschförening för företag som representerar 35 tillverkare och leverantörer av industriarmatur för rörledningar och tryckkärl och är underleverantörer till processindustrin. De har sett styrkan av att agera tillsammans.

- Vi genomför alltid olika typer av kurser. Kunderna vill se helheten och detta är ett sätt för oss att ta ett ansvar för våra kunder och för att driva kompetensutvecklingen framåt, säger ordförande Roland Ericsson.

Den dagen U&D:s utsände besöker föreningen står ånga på schemat, allt från vad ånga är till olika typerna av ångfällor som mekaniska, termodynamiska och termostatiska.

- De erfarna kommer få detaljkunskap hur man konstruerar eller sparar energi. Och de unga kommer få en ahaupplevelse.

En av deltagarna är Mattias Lindberg som är offertingenjör på företaget Gustaf Fagerberg och han är förväntansfull inför dagen.

- Jag har jobbat med pumpar tidigare och inte så mycket ånga. Om jag ska kunna sälja måste jag ha en djupare kunskap om mediet.

Armaturföreningen vill inte bara fördjupa kunskapen hos de som redan arbetar i branschen utan även locka nya personer.

- Det är många äldre i branschen och ibland hör man att yngre bara vill bli programledare. Därför har vi bjudit in skolor och berättar att det här är världens roligaste bransch för det är stor bredd på tekniken och samtidigt mycket människokontakt hela tiden, förklarar Roland Ericsson. 

Ytterligare ett sätt att locka yngre är att Armaturföreningen deltar i Young Women Inspiration, ett initiativ för att locka unga tjejer till teknikyrken.

Utöver utbildningar arbetar Armaturföreningen med många andra saker också. Att bevaka vad som är på gång till exempel nya standarder eller frågor som berör branschen, till exempel problemet med långa betaltider från vissa större företag. Medlemmarna diskuterar också mycket hur de kan skapa kundnytta och driva utvecklingen framåt i branschen.

Martin Wänerholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078