23948sdkhjf

Utökar med dränkbara pumpar

Atlas Copco Power and Flow har utökat sin WEDA-portfölj med elektriska dränkbara pumpar. Genom kompletteringarna blir serien nu heltäckande med pumpar för dränering och slampumpning, samt en helt ny serie för slurry-applikationer. Det blir lättare att välja rätt pump från det utökade utbudet, menar företaget, då alla modeller klassificeras efter användning och typ av vätska de hanterar.

WEDA-portföljen innehåller nu tre serier: den utökade WEDA D-serien för avvattning, WEDA S – också utökad - för slam och helt nya WEDA L för slurry. WEDA D-pumparna hanterar både rent och smutsigt vatten, även med små partiklar av fasta ämnen. WEDA S-pumparna hanterar avvattning av flytande slam med större partiklar av fasta ämnen. Pumparna i WEDA L-serien är de tuffaste och har de största öppningarna.

Tillskottet till WEDA D-serien, D80, är en ny modell för avvattning. S30 och S60, de nya modellerna i S-serien, kan hantera tjockflytande, mjuk, våt lera och andra viskösa blandningar av vätska och fasta ämnen, i synnerhet från industriella processer och raffinering. WEDA L-serien hanterar halvflytande slurryblandningar, typiskt med fina partiklar av gödsel, cement eller kol i vatten.

Atlas Copco har satsat på att göra pumparna lättare, öka deras elektriska säkerhet, förbättra tätningskonstruktionen och förenkla installationen. Alla pumpar i D- och S-serierna finns med WEDA+- funktioner, bland annat skydd mot fasfel, rotationskontroll, termobrytare och 20 m kabel med fasbytare för alla trefaspumpar. WEDA+- funktionerna finns även som tillval för L-serien.

Generellt kan WEDA D-pumparna, hantera vatten med en specifik vikt upp till 1100 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen med diametern 4–12 mm, beroende på modell. WEDA S-pumparna med bottensidotömning klarar vatten med en specifik vikt upp till 1400 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen på 25–50 mm, beroende på modell. WEDA L-pumparna hanterar vatten med en specifik vikt upp till 1700 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen med diametern 20–60 mm, beroende på modell.

Alla modeller har ett inbyggt system för start och motorskydd i kombination med automatisk nivåreglering som tillval. Justerbara slitagetåliga gummidiffusorer och pumphjul av härdat krom ger hållbarhet i tuffa miljöer. En förbättrad aluminiumlegering ger högre korrosionsbeständighet vid alla användningar, och förstärkta kabelingångar skyddar effektivt mot vattenläckage.

WEDA-pumparna kan hantera flödeshastigheter på upp till 16 500 l/min, med märkeffekter upp till 54 kW.

Drifttiden maximeras genom flera faktorer. Alla pumpar har tätningstyper som lämpar sig för deras storlek samt en extern propp för påfyllning av smörjfett eller en oljeplugg för enkelt underhåll. Det finns många alternativ och storlekar på de justerbara tömningskopplingarna, vars flödesriktning kan varieras med 90–180 grader.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109