23948sdkhjf

De korsgranskar varandras anläggningar

Metsä Fiber och Ahlstrom-Munksjö har startat säkerhetssamarbete genom att granska varandras produktionsanläggningar.

Det här är en unik samarbetsform bland massa- och pappersindustrin, med målet att främja säkerhetsarbetet inom branschen.

- Vi ser att säkerheten inte har några gränser, och därför vill vi lära av våra partners. I gengäld delar vi våra egna bästa praxis och kunskaper med våra kunder, leverantörer och affärspartners, säger Camilla Wikström, SVP, Produktion, Pulp Business , Metsä Fiber.

Programmet startade i slutet av 2018. Båda företagen har fokuserat mycket på säkerheten, framför allt på förebyggande åtgärder och utbildningar. Metsä Fiber uppger att de har ett utmärkt säkerhetsrapporteringssystem, som hjälper säkerhetscheferna i deras rapportering och följande frågor som ska lösas. Ahlstrom-Munksjö tillämpar en metod som gör det möjligt för alla säkerhetschefer att få den senaste informationen om säkerhetsproblem. 

- För Ahlstrom-Munksjö är det viktigt att våra massaleverantörer, som Metsä Fiber, uppfyller de höga säkerhetsstandarderna och bidrar till arbetssäkerheten i hela försörjningskedjan. Båda företagen har sina styrkor och svagheter, och vi kan utnyttja detta genom att lära av varandra, Säger Rune Årnes, vd för hälsa och säkerhet, Ahlstrom-Munksjö.

Hittills har fem produktionsanläggningar korsgranskatr: två från Ahlstrom-Munksjö och tre från Metsä Fiber. Målet är att fortsätta korsrevisionsprogrammet och företagen har kommit överens om två nya revisioner som kommer att äga rum i Tyskland senare på året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078