23948sdkhjf

Uppdaterad mjukvara snabbar på maskindesignen

Rockwell Automations uppdaterade version av sin Studio 5000-mjukvara ger smarta maskiner snabbare marknadslansering, med förbättrad säkerhet. Mjukvaran innehåller nya, digitala designfunktioner för att korta tiderna för maskindesign, testning och driftsättning.

Studio 5000 Logix Designer-applikationen använder nu öppet AutomationML-datautbyte för att snabba upp designprojekten. Det gör att applikationen kan utbyta data med konstruktionsverktyg som EPLAN Electric P8. Nu kan teknikerna designa sitt system och importera designdatan i verktygen och spara timmar i varje projekt på att slippa skriva och tilldela om.

Det finns även en ny Simulation Interface-produkt som använder Functional Mock-Up Interface-standarden för datautbyte med modelleringsmjukvaror som MATLAB och Simulink. Teknikerna kan använda den för virtuell maskintestning och lösa problemen före driftsättning, vilket kan sänka lokala leveranstider från veckor till dagar.

- Studio 5000-mjukvaran tar branschen till en helt ny era inom digital maskindesign. Teknikerna kan använda funktionerna för datautbyte för att slippa att arbeta om och spar på så vis tid från design till driftsättning. Och möjligheten till besparingar fortsätter att öka när vi integrerar fler PartnerNetwork-medlemmar i designmjukvaran, menar Matt Masarik, marknadschef för designmjukvaran hos Rockwell Automation.

Den uppdaterade versionen innehåller fler förbättringar, uppger Rockwell.

Förbättrad djupförsvarssäkerhet: Företagen kan använda CIP Security för att bättre skydda sin industrikommunikation med autentisering, integritet och sekretess. FactoryTalk Policy Manager-verktyget som kommer i början av 2019 ger administratörerna möjlighet att centralt hantera säkra kommunikationspolicyer i kompatibla hårdvaror i Studio 5000-miljön. På så sätt kan CIP-säkrade enheter skydda sig själva mot nätverks- och kommunikationsattacker.

Förbättrad användning: ny 64-bitsupport för matematik ger teknikerna noggrannare beräkningar och i slutändan noggrannare applikationer. Nya förbättringar av Logix tagg-baserade larm som till exempel nya anvisningar och bättre larmindikeringar hjälper slutanvändarna att optimera produktiviteten med snabb identifiering och felsökning av produktionsproblem.

Biblioteksbaserade tidsbesparingar: nya bibliotekslänkar gör att det går att automatiskt skapa över-/underordnade objekt i designprojekten. En tekniker kan exempelvis använda funktionen för att snabbt skapa en tank med tillhörande ventiler på en gång i stället för att skapa alla tank- och ventilobjekt separat. Teknikerna kan även lägga till mer innehåll i biblioteksobjekten som till exempel användardokumentation. Det hjälper maskinkonstruktörerna att skapa effektivare och konsekventare projekt.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08