23948sdkhjf

Samarbetsavtal kring IoT-lösningar

Ett samarbetsavtal har slutits mellan iioote och Qualit där parterna kommer att erbjuda innovativa PLWAN IoT-lösningar.

iioote har utvecklat och lanserat flera innovativa IoT-lösningar tillsammans med branschexperter, som har vunnit marknadens förtroende. Installationer har genomförts i fastigheter och i olika anläggningstillgångar.

Nu utökas potentialen rejält i och med samarbetet med Qualit som till exempel har erfarenhet från ett stort antal offentliga upphandlingar inom bland annat stat och kommun från fasta nät, radionät och el, energi & säkerhet, samt IoT.

- De flesta företagen har utmaningar med att hitta lösningar som är anpassade att ta hand om deras behov. Nya radioteknologier som till exempel LoRaWAN, vilket iioote är experter på, kommer addera viktig information från tillgångar och ge stora besparingar hos våra kunder, säger Per Meurling, vd på Qualit AB.

Han fortsätter:

- Det ökande behovet av att spara pengar, ökad säkerhet och därmed utöka datainsamlingen inom många områden i samhället är ett resultat av den pågående globala digitaliseringen. Vi är mycket förhoppningsfulla att vi nu kan hjälpa kunder med lösningar som tidigare inte har varit tillgängliga.

Robert Spertina, vd på iioote AB, anser att Qualit, med sin mångåriga erfarenhet av teleoperatörer, fastighetsbolag, fastighetsförvaltare, statliga och kommunala bolag samt privata aktörer, är en viktig samarbetspartner som kompletterar iioote på ett mycket betydelsefullt sätt.

- Alla de kunder som Qualit arbetar med har nu möjligheten att på ett enkelt sätt inkludera mångfalt fler IoT-lösningar för att övervaka data från exempelvis byggnader där det tidigare inte har varit tekniskt möjligt eller ekonomiskt försvarbart, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094