23948sdkhjf

Fortsatt samarbete mellan två energibolag

Västerbergslagens Energi AB får fortsatt förtroende att leverera drift- och underhållstjänster till Mälarenergi Vattenkraft AB.

Västerbergslagens Energi AB, VB Energi, har sedan 2007 haft ett nära samarbete med Mälarenergi Vattenkraft AB gällande drift- och underhållstjänster. I och med en ny upphandling får bolaget fortsatt förtroende att sköta drift och underhåll på Mälarenergis vattenkraftverk som ligger i Ljusnarsbergsområdet. Mälarenergi anser att VB Energi lämnat det bästa anbudet i en upphandling.

Det nytecknade avtalet innefattar drift, underhåll och beredskap dygnet runt på de tio kraftverk, med tillhörande dammanläggningar, som Mälarenergi äger i Arbogaåns övre delar i Ljusnarsberg. Det nytecknade avtalet löper på i tre år.

Ett av VB Energis verksamhetsområden är att sköta drift och underhåll på anläggningar tillhörande andra aktörer i energibranschen. En av de största fördelarna med att samla detta inom ett och samma bolag är att kompetens finns samlad i en större drift- och underhållsgrupp. Det blir även positiva effekter med att fler aktörer kan vara med och dela på resurserna vid beredskapstjänst dygnet runt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094