23948sdkhjf

Ny lag ställer högre säkerhetskrav

Sweco bjuder in till seminarium om den nya säkerhetsskyddslagen.

Säkerhet har länge varit en viktig del av samhällsbyggnad och i takt med att bland annat extremväder, terrorangrepp och miljöföroreningar ökat, har säkerhet blivit allt viktigare.

Sweco har en lång historik i att utforma säkerhetsklassade objekt med höga skyddsbehov och är vana att projektera militära och civila anläggningar, både i Sverige och internationellt.

Sedan några månader är Swecos nya säkerhetsskyddschef Pär Landby på plats. Han har en gedigen bakgrund av säkerhetsarbete i rollen som säkerhetsskyddschef vid Försvarets materielverk, Försvarets radioanstalt och Tullverket.

På Sweco har han huvuduppgiften att utveckla Swecos säkerhetsarbete och ansvara för säkerhetsskyddsfrågor. En viktig del i arbetet blir den nya säkerhetsskyddslagen som träder i kraft den 1 april i år.

– Med den nya lagen ställs det nya krav på såväl branschen som för Sweco, vilket gör att fler kommer att behöva utveckla sina processer. Vi bjuder nu in till ett seminarium där vi kommer att prata om vad den nya lagen innebär för branschen, säger Pär Landby.

Seminariet äger rum den 8 februari, klockan 10-13. Martin Waern, som varit med i arbetet att utveckla den nya lagen, kommer att berätta mer.

Plats för seminariet är Swecohuset, på Gjörwellsgatan 22 i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127