23948sdkhjf

Tysk aktör köper svenskt vattenreningsföretag

Det tyska vattenteknikföretaget EnviroChemie GmbH har förvärvat Processing AB som är leverantör av vattenrening för publika simhallar samt leverantör av vattenreningslösningar för industriella kunder.

EnviroChemie, som ingår i SKions vattenportfölj, levererar vatten- och avloppsreningsverk samt tjänster inom den industriella och kommersiella sektorn. Man levererar standardiserade, modulbyggda, anpassade och platsbyggda vattenbehandlingslösningar för kunder inom industriell och kommersiell verksamhet.

– Förvärvet av Processing är en spännande utveckling för båda företagen. EnviroChemie fortsätter sin framgångsrika tillväxt som en ledande leverantör för industriella vattenreningslösningar och tjänster. Tillsammans med Processing får vi tillgång till en ny geografisk region. Tack vare Processings ledande position inom badsektorn får vi möjlighet att tillsammans vidareutveckla den industriella vatten- och avloppssektorn, samtidigt som Processing ytterligare stärker sin position inom den offentliga badsektorn. Vi ser fram emot att samarbeta med hela Processing Teamet som numera är en del av EnviroChemi, säger Dr. Jörg Krause, vd EnviroChemie GmbH .

Per Martin, vd och koncernchef, Processing AB, kommenterar affären så här:


– Vi ville ha en stark partner som kan stödja oss i att vidareutveckla vår industriella vattenreningsverksamhet i Norden. Genom att vara en del av EnviroChemies struktur kommer denna process kunna genomföras mycket snabbare, samtidigt som vi bibehåller vår starka marknadsposition inom offentliga simhallar. EnviroChemie erbjuder en oöverträffad kompetens inom industriell processvattenrening och lösningar för avloppsvattenrening samt leverans av vattenbehandlingskemikalier som till exempel antiskalanter och jonbytarmassor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109