23948sdkhjf

Svensk startup inleder samarbete med IBM

Svenska D-Rail har initierat ett samarbete med IBM för att möjliggöra en säker och skalbar järnvägsservice globalt.

D-Rail ser sig som en ”upprorstjärna på järnvägsinfrastrukturmarknaden” med sitt egenutvecklade övervakningssystem. De har nyligen inlett ett samarbete med IBM.

- Samarbetet med en stor aktör som IBM gör att vi kan revolutionera en konservativ bransch genom att helt enkelt digitalisera den, säger Christoffer Hamin, grundare och vd på D-Rail.

Med IBM:s AI-plattform för företag kommer D-Rail att utveckla, vad de menar blir, banbrytande AI-lösningar för den globala järnvägsmarknaden, för att göra järnvägar runt om i världen säkrare.

- Partnerskapet började i slutet av 2018. Vi ser IBM som den uppenbara partnern för att driva molntjänster, analys, säkerhet och hantera stora mängder data, eftersom de har stor kunskap och oöverträffad erfarenhet från branschen. Tack vare IBM och deras tekniska lösningar ser vi möjligheten för ett litet startupföretag från Sverige att leverera en global skalbar service, säger Christoffer Hamin.

D-Rail startar sin tjänst den 12 februari 2019 och kommer att vara redo att bygga en global service från dag ett.

- Med IBM som partner kan vi garantera bästa möjliga säkerhet för våra kunder och vi kommer att kunna lagra stora data. Vi gör analyser idag, imorgon och inom överskådlig framtid på sparade data, strömmande data och predikterad data, så detta är ett viktigt samarbete för oss.

Christoffer Hamin fortsätter:

- Genom att arbeta med IBM kan vi hitta mönster och svar i de data som skulle kräva enorma resurser med oerhört bra kunskaper om järnvägar, databaser och stordataanalys om det gjordes av enbart människor. Nu kan detta utföras på alla datakällor kontinuerligt . Det kommer att möjliggöra bättre förutsägelser om när och vilket underhåll som behövs och förhoppningsvis svara på vad som historiskt sett varit den bästa åtgärden för denna typ av underhåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078