23948sdkhjf

WSP ger teknikstöd för norska tåg

I upp till åtta år ska WSP fungera som teknisk rådgivare för Norske Tog som ska äga och förvalta de fordon som kommer att trafikera den norska järnvägen.

Norske Tog bildades 2017 i samband med avregleringen av järnvägssektorn i Norge. Bolaget, som ägs av norska staten, har tagit över och förvaltar de persontåg som tidigare ägdes av Norges Statsbaner, NSB

Nu har företaget tecknat ett ramavtal med WSP gällande teknisk rådgivning som är giltigt i upp till åtta år.

Uppdraget innefattar en bred palett av tjänster inom teknisk expertis och projektledning – där finns det mesta från fordonsstyrning och utrustning för ERTMS till benchmarking och planering.

Redan strax före jul skrevs det första avropet om projektledningsstöd i form av inköp samt resurs- och leveransplan för optimering och reparationer av fordon. Det nya året hann knappt börja innan det andra avropet skrevs kring digitalisering av järnvägsfordon och hantering av applikationer på landsidan.

– Ramavtalet är strategiskt viktigt för WSP. Våra rådgivare bottnar i sakkunskapen samtidigt som vi kan hantera och leverera helhetslösningar. I Norge är vi starka inom projektledning och i Sverige har vi 200 medarbetare inom strategisk rådgivning varav över 50 med kompetens inom just spårfordon, säger Henric Landell, Head of Technical Advisory på WSP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078