23948sdkhjf

Alstom levererar sista tåget

Alstom har levererat det sista av de 30 regionala tåg som beställdes av Skånetrafiken i början av 2015.

- Med denna leverans bekräftar Alstom sin position som Sveriges ledande leverantör av regionala tåg. Coradia Nordic-tågen har visat sig vara pålitliga och säkra, och Skånetrafiken är nu en av de största fordonsägarna i landet i en fortsatt växande region. Vi är mycket glada över att ha varit deras betrodda partner på denna resa, säger Rob Whyte, vd Alstom Norden.

Sammanlagt har nu Skånetrafiken 99 Coradia Nordic-tåg, mer kända som Pågatåg.

De tåg som nu levereras består av fyra vagnar, är 74 meter långa, och har en kapacitet för upp till 510 passagerare. Tågen kommer att köras med en maximal hastighet på 160 km/h. Tågen är byggda på Alstoms anläggning i Salzgitter i Tyskland.

Sedan 2002 har mer än 270 regionala Coradia-tåg sålts i Sverige, inklusive SL, Norrtåg, Västtrafik och Östgötatrafiken. Totalt har mer än 3 000 regionaltåg sålts i Europa, och de används för närvarande i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Spanien, Sverige och Storbritannien..

Om Alstom  Alstom utvecklar och marknadsför system, utrustning och service inom transportsektorn. Alstom erbjuder ett komplett utbud av lösningar från höghastighetståg till tunnelbanor, spårvagnar och e-bussar, samt resenärslösningar, anpassade tjänster (som underhåll och modernisering) samt även infrastruktur, signalsystem och digitala mobilitetslösningar. Alstom har sitt huvudkontor i Frankrike, finns i över 60 länder och har 34 500 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094