23948sdkhjf

Lanserar nytt inspektionsverktyg

Emerson lanserar i dag, den 7 januari, AMS Inspection Rounds - ett nytt digitalt verktyg med vars hjälp underhållspersonal kan rapportera in driftdata vid ronderingar.

AMS Inspection Rounds är en ny applikation för AMS Trex Device Communicator, som gör det lättare för operatörer och underhållsteam att rapportera in avvikelser i driften som kan utgöra en risk för produktionens säkerhet och prestanda.

Många verksamheter är beroende av manuella inspektionsrundor för att upptäcka onormala driftförhållanden som inte har registrerats av sensorer. Med AMS Inspection Rounds kan den som gör en inspektionsrunda omedelbart registrera eventuella onormala eller farliga förhållanden, såsom ovanligt buller från maskiner, spill, lukt, överdriven korrosion eller säkerhetsrisker. Tillståndsdatan kan anges på den robusta AMS Trex i realtid.

AMS Inspection Rounds levererar automatiskt tillståndsdatan till andra system i anläggningen via en kabelansluten eller säker Wi-Fi-anslutning, vilket eliminerar behovet av manuell inmatning. Verktyget tillhandahåller även automatiserade arbetsflöden till personalen när de befinner sig i fält, vilket garanterar fullständig, konsekvent och repeterbar insamling av tillståndsdata.

- Ruttbaserade inspektioner är A och O för att identifiera onormala och osäkra förhållanden som kan minska effektiviteten eller sätta personal i fara, säger Mani Janardhanan, vice vd för produkthantering, anläggningsweb och tillförlitlighetslösningar på Emerson Automation Solutions.

Med tydliga instrumentpaneler för rutter, status, varningar och åtgärdsposter kan användarna identifiera, schemalägga och samordna sina steg för att lösa problem snabbare.

Elektronisk inspelning av färddata sparar tid som vanligtvis går förlorad när information ska överföras från papper till elektroniska medier. Operatörs- och underhållsteamen kan också få tillgång till historiska data för att identifiera och eliminera grundläggande orsaker till återkommande problem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079