23948sdkhjf

Samarbete ger mervärde

Rockwell Automation och PTC lanserar FactoryTalk InnovationSuite med PTC-teknik, en mjukvarulösning som hjälper företag att optimera sin industriverksamhet och förbättra produktiviteten genom att ge beslutsfattare bättre information och insikter.

Den gemensamma lösningen är den första som integrerar teknik från båda företagen enligt det strategiska samarbetsavtal som tillkännagavs i juni.
FactoryTalk InnovationSuite med PTC-teknik förbättrar uppkopplingen mot produktionstekniken (operational technology, OT) på fabriksgolvet med inbyggd support för snabb, skalbar och säker uppkoppling av den vanligaste industriutrustningen. I kombination med data från IT-applikationer och -system kan beslutsfattare nu få en komplett digital visning av industriutrustning, linjer och anläggningar överallt i företaget.

– Vårt erbjudande är unikt i hur det förbättrar företagens fördelar med IIoT genom att kombinera spetskompetens från bransch-, teknik- och produktionsspecialister”, säger John Genovesi, blivande senior vice president för Enterprise Accounts & Software på Rockwell Automation.

Det nya samarbetet innebär ett gränssnitt som visar användarna driften genom att kombinera data från olika IT- och OT-källor och skräddarsy den för användarens roll. Produktionschefen kan t.ex. se anläggningens, eller flera anläggningars, totala prestanda innan hen granskar prestandan hos specifik utrustning eller faktorer som påverkar OEE.

Systemet innehåller också automatiserade analyser av IT- och OT-källor som omvandlar rådata till användbar eller proaktiv information för att förbättra prestanda och minska effekten av stillestånd. Artificiell intelligens (AI) används för att förenkla komplexa analysprocesser så att användarna kan reagera proaktivt på problem som föregår kritiska fel.

En annan del som ingår är AR, som ger effektivare utbildning, bredare kunskapsutbyten och bättre initiala, fasta kostnader. Det innebär att till exempel underhåll kan få digitaliserade arbetsanvisningar med realtidsprestanda och servicehistorik så att teknikerna smidigare diagnosticerar och lagar utrustningen rätt första gången.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078