23948sdkhjf

Digitaliseringsvåg för pneumatiken.

Ventillverkaren Staccato Technologies har tagit fram en helt ny typ av positioneringsenhet. Positioneringsenheten använder digitalteknikens principer, enligt ett pressmeddelande.

"Förutom den exakta kontrollen, har vi även konstant feedback på faktisk position, vilket tidigare inte var möjligt i vanliga pneumatikapplikationer där man bara visste när cylindrarna var i sina ändlägen", kommenterar Fleming Pedersen Dambo, vd på Staccato Technologies, i ett pressmeddelande.

I enkla ordalag eliminerar man problemet med självsvängning genom att skifta mellan av och på så många gånger, och med så fina steg att kompensationen inte ska märkas.

Detta har de rott i land med genom att förena fyra synnerligen snabba (och patenterade) ventiler med noggranna tryckgivare, intelligent styrelektronik och mjukvara framtagen i egen regi.

Hittills har de förevisat upp gripdon, cylindrar, och vridbord som alla kan kontrolleras noggrant både i position och hastighet på likadana sätt som elektriska varianter, men till en angenämare kostnad, reducerad vikt, och mindre yta.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079