23948sdkhjf

Triss i fördelningsstationer

Eitech har fått förtroendet att leverera tre fördelningsstationer till Trelleborgs kommun.

Första stationen spänningssattes i höstas och byggnationen av andra stationen pågår med planerat färdigställande under våren 2019.

Eitech får nu förtroende att leverera även den tredje stationen som är ytterligare ett steg i Trelleborg kommuns ambition att stärka sitt elnät och att höja spänningsnivån till 130kV. Ordervärdet för det nya kontraktet uppgår till drygt 33 miljoner kronor.

Den nya 130/10kV stationen byggs i de östra delarna av Trelleborg och utrustas med ett konventionellt luftisolerat 130kV ställverk med placering inomhus i en egen byggnad, som även rymmer två krafttransformatorer.

I direkt anslutning byggs en 10kV byggnad med tillhörande kontrollrum för att styra och övervaka hela fördelningsstationen. Båda byggnaderna uppförs i betong, allt för att erbjuda bästa möjliga skalskydd, och för att smälta in i omgivningen så anpassats exteriören efter omkringliggande byggnader.

- Dialogen och samarbetet i både den avslutade och pågående entreprenaden har varit öppen och fungerat väldigt bra, vilket vi även ser i utfallet för anläggningen i drift. Konstruktionen är baserad på en modulbaserad lösning för att uppnå skalbarhet och möjlighet till återanvändning. Samtidigt får Trelleborgs kommun genom detta val i det närmaste tre identiska stationer, något som ger en stor fördel för drift och underhåll, säger Jan Hintze, ansvarig för Eitechs kraftverksamhet i Sverige.

Eitechs uppdrag avser en totalentreprenad och färdigställs under 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093