23948sdkhjf

Säkrar tillgängligheten på torkmaskin

Massabruker Södra cell Värö investerar i ett onlineövervakningssystem för att masximera tillgängligheten på torkmaskinen.
På massabruket Södra Cell Värö, strax norr om Varberg, är tillståndskontroll en väl inarbetad och framgångsrik del av det förebyggande underhållet. Nu gör man ytterligare investeringar i övervakningssystem och väljer onlinesystemet Intellinova Parallel EN, från SPM, för att maximera tillgängligheten på torkmaskinen.

- Vi fortsätter att investera i utrustning från SPM så att vi kan öka fabrikens tillgänglighet genom att undvika att lagerfel tillåts utvecklas till haverier, säger Andreas Lindblom, Underhållschef Mek på bruket.

Systemet har sexton parallellmätande vibrationskanaler och omfattande funktionalitet för att tillmötesgå behoven för en mängd applikationer och mätkonfigurationer. Konditionsdata med HD-teknologi gör att Intellinova Parallel EN passar för integration i Industri 4.0, där datakvaliteten har stor betydelse för precisionssäkra analyser och tillförlitliga beslutsunderlag, uppger SPM. 

Torkmaskinens vira-, press- och torkpartier kommer att bestyckas med sammanlagt 161 givare av modellen DuoTech, som kombinerar mätmetoderna SPM HD och HD ENV.

Mätvärdena analyseras i analysmjukvaran Condmaster Ruby 2019, där tydlig grafik över maskinen gör det enkelt att identifiera vilken maskindel som larmar för höga mätvärden.

Med hjälp av det standardiserade gränssnittet REST API eller via OPC UA kan mätdata hämtas från Condmaster till ett överordnat kontrollsystem och/eller Industri 4.0-system.

Onlinesystemet kommer att installeras löpande under 2019, i samarbete mellan SPM och Södra Cell.

Södra Cell Värö är en av världens största och mest moderna massaindustrier. Här produceras 700 000 ton massa per år, men också grön el, fjärrvärme och biobränsle i form av torkad bark. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094