23948sdkhjf

De köper hydraulikföretaget

Ymer Technology förvärvar den danska hydraulikspecialisten HKD Technology.
Ymer Technology omsätter 800 miljoner kronor.

Nu köper de den danska vindkraftshydraulik- och smörjspecialisten HKD Technology med bas i Silkeborg.

Det danska företaget etablerade sig på marknaden tidigare under året med de i branschen två kända personerna Søren Stubkier och Tom Weiling.

Affären ska innebära goda synergier mellan vindkraftverkens värmeväxlingssystem, hydraulik och smörjning för vindkraftaggregat, växlar och elektronik.

Inte minst gäller det försäljning, teknik, inköp, tillverkning och logistik.

Vindkraftsmarknaden växer också snabbt.

– HKD Technology är välkänt inom branschen för hög kompetens och för sin långa erfarenhet av att utforma hydraulik- och smörjsystem. Vi är väldigt glada att välkomna våra nya kollegor till Ymer Technology, säger Jørgen Krogh, chef för Wind Power-divisionen på Ymer, enligt ett pressmeddelande.

Företaget Ymer Technology grundades 2005 i Stockholm där huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Det började som en liten importfirma som sålde vidare kylare till främst fordon och maskiner som inte körs på vanliga vägar.

Verksamheten utvecklades och de erbjöd kunderna kompletta kylarsystem med fläktkåpor, slangar, pluggar med mera.

För att lyckas med expansionen krävdes det investeringar i en monteringsverkstad och denna valde företaget att placera i småländska Ljungby.

I dag förfogar de över 12 000 kvadratmeter stora lokaler med sammanlagt 80 medarbetare. Bland kunderna finns stora tillverkare av vindkraftverk, truckar, kompressorer, entreprenadmaskiner med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078