23948sdkhjf

Samarbete om geststyrning i AR-glasögon

Crunchfish inleder ett samarbete med Lenovo New Vision för att se om interaktion via gester förbättrar AR-applikationers användbarhet.

Samarbetet innebär att Lenovo New Vision kommer att integrera Crunchfishs programvara i ett urval av sina kommersiella AR-applikationer. Initialt ska fälttester utföras bland prioriterade kunder. Syftet är att se hur gestinteraktion förbättrar AR-applikationernas effektivitet och användbarhet.

Lenovo New Vision erbjuder marknaden ett komplett AR-ekosystem som inkluderar AR-glasögon och AR-applikationer kopplade till en back-end lösning. De applikationer där geststyrningen kommer att ingå är bland andra iAiD för support- och underhållstjänster och iWorkflow som ger användaren steg-för-steginstruktioner vid exempelvis installationer.

Med många kunder inom bland annat industri och offentlig sektor siktar Lenovo New Vision på att erbjuda de mest effektiva och användbara AR-applikationerna på marknaden. För att nå denna målsättning har de identifierat geststyrning som en viktig del av interaktionen.

- Vi ser att användarupplevelsen är avgörande vid användning av våra nyckelfärdiga AR-lösningar. Gestbaserad interaktion är ett viktigt steg för oss i vårt arbete med att skapa AR-applikationer som är helt användarcentrerade, säger Lu Dongyun, CTO på Lenovo New Vision.

- Vi är väldigt stolta över att en global AR-aktör som Lenovo New Vision avser använda vår programvara i sina AR-applikationer. Genom att lägga till interaktion med gester kan användaren dra nytta av AR-applikationernas fulla potential, säger Joakim Nydemark, VD på Crunchfish.

Om Crunchfish

Crunchfish utvecklar och marknadsför Augmented Reality-teknik för m-handel och industriella och sociala applikationer. Företaget grundades 2010 och är baserat i Sverige.

Om Lenovo New Vision

Lenovo New Vision, ett dotterbolag till Lenovo Capital och Incubator Group, och fokuserar uteslutande på AR-industrin. Dess föregångare, NBD, lanserade sin första generation av AR-smarta glasögon 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062