23948sdkhjf

Full kraft utan sladd

HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36V MULTI VOLT-verktyg och 36V batterier. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda verktyg med elsladd. Nu släpps batterisystemet på den svenska marknaden.

Batterierna kan användas i alla HiKOKIs verktyg, oavsett om det är 18V eller 36V. En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen - 5,0Ah för 18V och 2,5Ah för 36V.

Med ett MULTI VOLT-batteri i en maskin på 36V får man dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre. Med samma låga vikt och storlek som 18V, 1500 laddcykler och tre års garanti kommer batteritekniken att sätta nya standarder för sladdlös frihet och mobilitet, tror HiKOKI. De nya 36V maskinerna är, enligt företaget, upp till 110 procent snabbare med ett MULTI VOLT-batteri, beroende på maskintyp. De uppges också vara dubbelt så starka och har hög tålighet mot överbelastning. 

Tack vare ett integrerat kylsystem värms batteriet upp långsammare, vilket har en positiv effekt på batteriets kapacitet och livslängd. Med den medföljande laddaren laddas batteriet fullt på bara 32 minuter.

Först ut på den svenska marknaden släpps 8 verktyg. I vinter lanseras fler produkter.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392