23948sdkhjf

Milstolpe för Eaton

Eaton har nått en milstolpe när bolaget nu producerar nummer 100 000 av Xiria, ett 12-24kV RMU-ställverk.

Allt material i Xiria går att återvinna och produkten är helt fri från en av världens mest miljöfarliga gaser: svavelhexafluorid (SF6). Enligt Naturvårdsverket ger SF6 en betydande växthuseffekt. SF6 är bannlyst i de flesta produkter, men får fortfarande användas i mellan- och högspänningsställverk. Eaton började redan 2002 att tillverka ställverket Xiria.

– Hållbarhet tillsammans med hög driftsäkerhet är en röd tråd som går genom hela Eatons produktflora av mellanspänningsprodukter och Xiria är ett väldigt typiskt exempel på en sådan. Mig veterligen har vi haft väldigt få reklamationer på Xiria under alla de år produkten funnits, säger Magnus Johansson, Eatons talesperson för elnät.

Xiria används av ett stort antal elnätsbolag i Sverige och har installerats i ett 50-tal länder. Ställverket har en design som förhindrar att ljusbågar uppstår. En ljusbåge kan i värsta fall leda till en explosion i ett ställverk och riskera skador på driftpersonal och egendom. Kostnaderna för återvinningsprocessen blir begränsade eftersom ställverket är fritt från SF6-gas.

Ställverket kan användas i såväl utomhus- som inomhusbetjänta nätstationer för eldistribution inom elverk och industrin. Ställverket är helisolerat och Kompakt, har mekanism utan fett och last- och effektbrytare kan placeras valfritt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078