23948sdkhjf

Ny rapport ger vägledning om serverrum

Den som ska beställa, rita eller projektera en datahall, en serveranläggning eller liknande kan i det arbetet dra nytta av en uppsättning europeiska standarder, i serien SS-EN 50600 för datahallsutrymmen och tillhörande system.

Serien innehåller samlade erfarenheter som kan användas i nya projekt. Den nya tekniska rapporten SEK TR 50600-99-3 ger en sammanfattande vägledning till användningen av serien SS-EN 50600.

Riskanalys, fysisk säkerhet, elförsörjning och inomhusklimat finns med bland det som behandlas i standardserien SS-EN 50600. Den har de tre huvuddelarna konstruktion (byggnad, elförsörjning, osv), drift samt resursutnyttjande (med nyckeltal, KPI). Särskilda delar behandlar energieffektivitet och liknande och förutom den nya, vägledande tekniska rapporten finns två rapporter med rekommendationer för energiledning, respektive för miljömässig hållbarhet.

Förutom serien SS-EN 50600 finns naturligtvis andra standarder man kan använda, till exempel för larmsystem eller SS-EN 50173-5 för kabelnät för informationsöverföring i datahallar och liknande.

Standarder är levande dokument och arbetet fortsätter, bland annat med nya utgåvor av delarna om byggnad, elförsörjning och energieffektivitet. Intresserade företag, myndigheter, organisationer och högskolor kan delta och bidra genom den tekniska kommittén SEK TK 215 som organiseras av SEK Svensk Elstandard, den nationella standardiseringsorganisationen för el och elektronik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078