23948sdkhjf

Ergonomisk fatkärra för ex-zoner

Med ny innovativ hävstångskraft förenklar DENIOS nya fatkärra Secu Comfort lyft av tunga fat. Nu kan alla medarbetare, oavsett storlek, förflytta fulla 220 liters stål- och plastfat i ex-zoner på egen hand. DENIOS erbjuder därmed en helt ny typ av fatkärra, där hantering och förflyttning sker på ett mycket enklare vis än vid användning av traditionella fatkärror.

Mekaniskt alstrade gnistor och statisk elektricitet är vanliga antändningskällor vid industribränder. Särskilt vid arbete i Ex-zoner är det viktigt att tänka på att all utrustning som används i riskzonen ska vara avledande, så att riskerna för statisk elektricitet undanröjs. Secu Comfort är lämplig för Ex-zon 1, 2 IIA, IIB.

Den är konstruerad för en maximal belastning på 350 kg. Användaren behöver enbart använda en kraft på 200 Newton (motsvarande ca 20 kg) för dessa lyft. En avancerad styrspak möjliggör att varken urkraft eller lyftutbildning behövs för säkra lyft och transport av fat.

Internationella direktivet ISO 11228-1 ger ett styrvärde på 250 N för frekvent lyftning, förflyttning eller transport för att undvika hälsorisker för användaren. Secu Comfort är utvecklad för att ligga under detta värde och stöder därför aktivt ergonomisk hantering av fat på arbetsplatsen.

Fatkärran kan flexibelt användas för fat från 60 till 220 liter, eftersom fathållaren är justerbar i höjd. Fatkärrans chassi har robust konstruktion, tillverkat av stål samt rostfritt stål och är pulverlackerad i röd färg. Massiva gummihjul säkerställer jämn transport inom fabriken.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125