23948sdkhjf

Rätt integrerad säkerhetslösning spar pengar och miljö

På säkerhetsmässan SKYDD visar Siemens hur rätt säkerhetssystem möjliggör besparingar som kan finansiera investeringar i annan digital infrastruktur.

– Digitaliseringen ökar möjligheterna att dra nytta av den data olika system genererar. Företag som tänker till från början kan finansiera mycket av fastighetens tekniska system och lösningar. Nyckeln är att välja rätt säkerhetssystem och se till att olika system samverkar, säger Johan Grahn, chef för Business Line Management Building Technologies Division på Siemens.

En medarbetare drar på morgonen sitt passerkort för att komma in i byggnaden. Då tänds belysningen i medarbetarens kontorsrum och ventilationen ställs i ett optimerat läge. Det är ett exempel på hur en fastighets säkerhetssystem bidrar till både en bättre inomhusmiljö och till lägre energianvändning.

På säkerhetsmässan SKYDD, som arrangeras på Stockholmsmässan den 23–25 oktober, kommer Siemens visa hur man genom att låta olika system samverka skapar smarta och hållbara lösningar för fastigheter och detta i kombination med unika affärsmodeller.

– Fastighetsägare och hyresgäster kan tillsammans bestämma hur den tekniska infrastrukturen i en fastighet bäst kan utnyttjas. Gör man rätt från början går det att kombinera hög säkerhet med till exempel ambitiösa energimål. Därmed kan säkerhetssystemet spara både pengar och miljö, säger Johan Grahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094