23948sdkhjf

Dörren till framtiden gläntades

U&D är just hemkommen från Svenskt Grafenforum, i Lund. Två svindlande dagar ägnade åt supermaterialet Grafen.

I det senaste numret av U&D, nummer 7, ägnade vi ytskyddsuppslaget åt det nya supermaterialet grafen, som består kol som bara är ett atomlager tjockt. Det gör grafen till världens tunnaste material.

I artikeln berättade Helena Theander och Jon Wingborg från innovationsprogrammet SIO Grafen, i Göteborg, om hur de främjar forskningen kring och utvecklandet av produkter som innehåller grafen.

Under två heldagar har nu ett antal grafenintressenter varit samlade i en hörsal i Medicon Village i Lund för att lyssna på presentationer av några av de svenska grafenprojekt som SIO Grafen har bidragit till att få igång.

U&D var där.

Projekten som det berättades om ingav U&D:s utsände en starkt känsla av att här gläntades dörren till framtiden. En framtid där vi kommer att få se fantastiska produkter och användningsområden för det mångfasetterade materialet grafen.

Föreläsningarna U&D lyssnade på handlade om grafen som ett antikorrosivt ytskydd i värmeväxlare, som ett ljusemitterande lager som får hela ytor att stråla av ljus, som ett anisotropiskt konduktivt lim och som en förstärkande komponent på papper och i betong för att nämna några av projekten.

U&D återkommer till de två dagarna i Lund i en kommande tidning. Så höll ögonen öppna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094