23948sdkhjf

Kraftig och flexibel ljusfyr

Rockwell Automation introducerar Allen-Bradleys 70 mm-ljusfyrssystem ControlTower 856T. Systemet har kraftig LED-belysning och ett brett utbud av audiovisuella tekniker samlade i Ø 70 mm-höljet.

Systemet klarar upp till 7 moduler i samma stapel så att användarna kan övervaka fler maskin- och processtillstånd på en och samma enhet. Den nya moduldesignen gör att systemet passar för ett brett utbud av signalapplikationer, med mindre antal komponenter.

Ljusfyren ger teknikerna snabbare time to market tack vare mindre komponenturval. Användarna kan även få lägre total ägarkostnad tack vare skalbara audiovisuella tillval och möjlighet att övervaka fler maskintillstånd med en enda ljusfyr.

Ljusfyren har insticksplintblock i basen och interna DIP-brytare i ljus- och ljudmodulerna, för smidig konfigurering av driftlägen. Teknikerna kan välja bland många olika ljud för att varna operatörerna vid olika maskinstatusar och maskintillstånd. Ljudalternativen bygger på piezoelektriska och transducerbaserade flertonstekniker.

Ljusfyrssystemet omfattar även fyrformade ljusmoduler som inte är staplingsbara för applikationer som kräver signalenheter med låg profil men som använder samma fästinfrastruktur som ljusfyren.

Det IP66/67-skyddsklassade systemet går att använda i tuffa miljöer med högre drifttemperaturer (upp till 70°C). Systemet finns som 24 V AC/DC och 120/240 V AC för att uppfylla de globala kraven. Produktserien finns som separata komponenter eller förkonfigurerade, fabriksmonterade ljusfyrar för optimal flexibilitet.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093