23948sdkhjf

IoT-företaget får order från Scania

Lastbilstillverkaren beställer en ny installation från H&D Wireless till Smart Factory Lab.
Samarbetet mellan Svenska H&D Wireless och Scania tar ytterligare ett steg genom ännu en installation av GEPS-systemet för inomhuspositionering på Scanias konceptfabrik, Smart Factory Lab i Södertälje.

Ordern innebär att H&D Wireless kan demonstrera fler av tjänsterna inom sitt koncept där man iakttar flöden och arbetsprocesser i nutid i Smart Factory Lab-anläggningen.

H&D Wireless egenutvecklade metod GEPS for Industry (Griffin Enterprise Positioning Service) möjliggör automatisering i större utsträckning för tillverkande företag.

Systemet digitaliserar och åskådliggör fysiska processer och identifierar bland annat behandlingen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oförutsedda maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI).

Syftet är att minska kostnader för produktion, korta minska ledtider och kapitalbindning.

– Vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet från Scania och får genom detta en möjlighet att vidareutveckla och påvisa värdet av vårt GEPS-system och tjänsterna som det erbjuder, säger Pär Bergsten, vd för H&D Wireless, beläget i Kista utanför Stockholm.

Projektledare för Smart Factory Lab på Scania är Lars Hanson.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med H&D Wireless och genom att det nyetablerade Smart Factory Lab ligger nära den ordinarie produktionen blir det enkelt för produktions- och logistikansvariga att inspireras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094