23948sdkhjf

Vinner ännu ett kontrakt med OX2

OX2 har gett Lapplands Elnät AB i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt tio vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Brännliden, i Skellefteå kommun.

Uppdraget betyder att Lapplands Elnät fortsätter sin expansion med en planerad nyetablering i Västerbotten/Västernorrland, med fler kvalificerade medarbetare. Bolaget stärker därmed sin position ytterligare inom vindkraftsektorn.

Projektet i Skellefteå startar nu i oktober 2018. Driftsättning är planerad till hösten 2019.

Det är ett historiskt projekt för Lapplands Elnät AB. Det är första gången som bolaget vinner ett helhetsprojekt för en komplett elektrifiering av ett vindkraftsnät. Bolaget ska förlägga kabel och koppla samman parknätet hela vägen från vindkraftturbinerna ut till det angränsande elnätet. I kontraktet ingår även nybyggnation av ett 130 kV utomhusställverk, inklusive transformator.

- Vi har arbetat tillsammans med OX2 i ett flertal lyckosamma projekt genom åren. Att vi nu också erhåller detta projekt med ett stort teknikinnehåll ser vi som ett fint kvitto på ett väl fungerande samarbete. Kontraktet är ytterligare ett steg i vår affärsstrategi att inte bara utöka vårt geografiska arbetsområde utan att också kunna både bredda och ytterligare vässa vårt vindkraftserbjudande, säger Stefan Helmvall, vd på Lapplands Elnät.

Lapplands Elnät AB är ett dotterbolag till ONE Nordic. Bolaget har huvudsäte i Jokkmokk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078