23948sdkhjf

Nöjda med årets underhållsavställning

OKG anser att årets underhållsavställning i kärnkraftverket O3 var framgångsrik både ur ett tekniskt perspektiv, men också för att arbetena utfördes på ett väldigt säkert vis

Mot bakgrund av erfarenheter från tidigare års revisioner har en rad aktiviteter genomförts för att säkra en god. Bland annat byggdes en arbetssimulator upp som var en modell av ett processrum där olika arbetsmoment tränades i förväg.

Nytt för i år var också ett arbetslag med utsedda medarbetare, som arbetade med att coacha, korrigera och återkoppla ute i anläggningen för att på så sätt undvika olyckor. För att nå ut med information snabbt och hela vägen ut i organisationen introducerade OKG även en app för användning i smarta telefoner.

Resultatet?

Antalet olyckor och tillbud halverades jämfört med föregående år, trots att antalet utförda arbeten var cirka 400 fler. Ingen av de nio olyckorna som ändå inträffade ledde till medicinsk behandling eller sjukfrånvaro.

Årets erfarenheter kommer nu att analyseras för att identifiera vilka ytterligare åtgärder som behöver vidtas för att nå målet med noll olyckor.

Av de totalt 1034 personer som arbetade på kontrollerad sida var det 81 stycken som kom upp i en sammanlagd dos över 1,0 mSv, vilket motsvarar det som erhålls vid en vanlig magröntgen.

Av de 81 personerna var det sedan endast två personer som hade en totaldos över 3,0 mSv. Vid 2017 års revision var det 229 personer av de 1269 som arbetade på kontrollerad sida som exponerades för mer än 1,0 mSv och 15 stycken som noterades för mer än 3,0 mSv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109